(Zdravstvo) UKC Ljubljana za zdaj z enim otroškim srčnim kirurgom, Zdravniška zbornica nasprotuje predlogu zakona o “evtanaziji”

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana ostaja en otroški srčni kirurg, saj je kirurg Miha Weiss dal odpoved.

Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug je ob tem zagotovil, da program otroške srčne kirurgije v UKC deluje nemoteno, rezultati pa so nad pričakovanji.

Kot je bilo razumeti Juga, si je Weiss želel, da bi postopki urejanja centra za obravnavo bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami tekli hitreje. Postopki so sicer tekli v skladu z možnostmi, postopoma, je poudaril.

V UKC Ljubljana medtem ostaja enako kompetenten otroški srčni kirurg Igor Šehić, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Hkrati je Jug včeraj v kontakt stopil z vrhunskim otroškim srčnim kirurgom Janezom Vodiškarjem, ki trenutno deluje v Stuttgartu in ki je izrazil pripravljenost za sodelovanje.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Tima Miroshnichenko, Pexels.com)

Zdravniška zbornica nasprotuje predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja

Zdravniška zbornica Slovenije in odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici nasprotujeta predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

Predsednik odbora Peter Golob je na novinarski konferenci dejal, da predlog uvaja poklicno dolžnost zdravstvenih delavcev sodelovati pri končanju življenja, kar je nesprejemljivo.

Golob je opozoril, da je vzpostavitev poklicne dolžnosti zdravstvenih delavcev in sodelavcev sodelovati pri končanju življenja unikum v svetu, odbor pa to razume kot neke vrste prisilo poklica.

Predsednica Zdravniške zbornice Bojana Beović pa je poudarila, da si zdravniki ne želijo in ne morejo biti vpleteni kot obveza v nekaj, s čimer se strokovno ne strinjajo.

Naloga zdravniške stroke pa je tudi opozoriti splošno javnost na zlorabe, ki se lahko zgodijo ob uveljavitvi takega zakona, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: