Maribor: mestni svetniki soglašali s podražitvijo vrtcev in športnih objektov, ne pa tudi avtobusa, v gradnjo evropsko sofinanciranih investicij mariborske univerze leta 2025

Mariborski mestni svetniki so podprli podražitev vstopnin v javne športne objekte in storitve javnih vrtcev, niso pa soglašali s predlagano podražitvijo mestnih avtobusov.

Ostale predlagane podražitve so preložili na naslednje srečanje, saj so sejo po več kot šestih urah prekinili.

Dnevna karta za odraslega za kopališči Pristan ali Mariborski otok se zvišuje za 1,5 evra, vstopnica za drsanje v Ledni dvorani za 70 centov.

Največ pomislekov so imeli mestni svetniki pri višanju cen javnega potniškega prometa. Davorka Pregl iz Gibanja Svoboda je menila, da bi bilo treba namesto tega delati na višanju števila potnikov. Milan Mikl iz SDS je vztrajal, da je podražitev preveč.

Cene vrtcev bodo višje za povprečno 38 odstotkov, a se bodo dejanski zneski na položnicah staršev zaradi višjih občinskih subvencij zvišali le za 18 odstotkov.

Ironija usode: vstopnina v kopališče Pristan, katerega osrednji bazen tudi po sanaciji pušča in zamaka,
se bo prav tako podražila in to za kar evro in pol.

V gradnjo evropsko sofinanciranih investicij mariborske univerze leta 2025

Na mariborski univerzi so, potem ko so v začetku leta pridobili 126 milijonov evrov evropskih kohezijskih sredstev za izvedbo projektov v sklopu platforme Innovum, danes predstavili nujnost vlaganj za potrebe razvoja regije, med katere sodijo tudi investicije v raziskovalno infrastrukturo.

Začetek gradbenih del načrtujejo v letu 2025, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot je povedal prorektor Miralem Hadžiselimović, se bodo med drugim lotili gradnje kampusa tehniških fakultet na Smetanovi ulici ter kampusa trojčka fakultet na Koroški cesti.

Čeprav niso prejeli toliko denarja, kot so ga želeli, rektor Zdravko Kačič ni razočaran, saj se je vendarle prvič zgodilo, da je evropska komisija v takšnem obsegu prepoznala potrebne investicije v infrastrukturo, ki jih sicer v osnovi ne podpira.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: