Pred dnevom urgentne medicine na ljubljanski urgenci paciente pozivajo k strpnosti; na razpis za razširjen klicni center za zdravstvo tri prijave

Pred jutrišnjim svetovnim dnem urgentne medicine so zaposleni na ljubljanski urgenci paciente med drugim pozvali k strpnosti, saj po covidnem obdobju beležijo še večjo gnečo.

Poudarili so, da za paciente skrbijo po svojih najboljših močeh, med največjimi izzivi pa so našteli pomanjkanje bolniških postelj in kadrovske težave v zdravstvu.

Namen svetovnega dneva urgentne medicine je opozoriti prebivalce in odločevalce, da razmišljajo in govorijo o urgentni medicini in urgentni medicinski oskrbi. Za slogan letošnjega dneva so pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) izbrali Vaša varnost, naša prioriteta.

Kakovostna in varna zdravstvena oskrba bolnikov je namreč možna le v varnem, prijaznem in spoštljivem okolju, ob tem poudarjajo v UKC Ljubljana.

Na razpis za razširjen klicni center za zdravstvo tri prijave

Na javni razpis za izvajanje storitve klicnega centra in storitve posrednega naročanja uporabnikov zdravstvenega sistema v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe so prispele tri prijave.

Število prijavljenih na razpis, ki je bil objavljen konec aprila, so STA sporočili z ministrstva za zdravje.

Za novi klicni center je sicer predviden razširjen delovni čas ob delovnikih od 7. do 20. ure, izbrani izvajalec pa bo za ministrstvo zagotavljal storitve klicnega centra s svetovalci za podporo uporabnikom zdravstvenega sistema.

Prav tako bo usposobil lokalne agente po zdravstvenih domovih in tako posredno omogočil naročanje uporabnikom zdravstvenega sistema, ki še niso opredeljeni pri izbranem osebnem zdravniku družinske medicine.

Posredno bo omogočil tudi naročanje na proste termine v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe preko telefona.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: