Z letom v Grčijo na brniškem letališču odprli glavno čartersko sezono, enako tudi drugje po regiji

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so z današnjim prvim letošnjim čarterskim letom v Grčijo odprli glavno sezono organiziranih počitniških potovanj.

Potniki bodo v letošnji poletni sezoni z brniškega letališča lahko poleteli na 39 destinacij v 20 državah, je ob odhodu letala dejala Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

Čarterski leti, ki jih organizirajo slovenske turistične agencije Palma, Kompas, Relax, Intelekta in Oasis ter avstrijska DTA Touristik, bodo letošnje poletje najpogosteje leteli v Grčijo, Španijo, Egipt in Turčijo.

V Fraportu Slovenija pričakujejo, da bodo na teh letih oskrbeli več kot 150.000 potnikov, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

S tem bi brniško letališče po številu čarterskih potnikov letos doseglo raven iz leta 2019, kar je eno leto prej, kot so prvotno pričakovali, je pojasnila Stapel.

Novo splitsko letališče znova podira vse rekorde.
V Splitu že sredi maja v enem samem dnevu pričakali skoraj 30 tisoč potnikov in 135 letal

Že sredi maja, natančneje v soboto, trinajstega, so na splitskem letališču napovedali prihod 135 letal, pričakovali pa so približno 28.000 potnikov, kar je po besedah Mate Melvana, ​​vodje tamkajšnjega sprejema in odpreme potnikov, največji letošnji vikend promet na letališču.

“Marca in aprila smo imeli 2000 potnikov več kot v enakem obdobju rekordnega leta 2019, kar je napoved, da naj bi bilo letošnje leto za nas izjemno uspešno,” je za Hino (Hrvatska izvještajna novinska agencija) povedal Melvan.

Pričakuje, da naj bi bil letošnji potniški promet na splitskem letališču na ravni leta 2019, ko so našteli kar 3,3 milijona potnikov.

Glede na prve napovedi in razpoložljive kapacitete pa bi lahko ta rekordni letni promet iz leta 2019 letos tudi presegli.

Letos bodo na splitsko letališče z letali prispeli gostje iz 89 destinacij iz 25 držav, pri prevozih pa bo sodelovalo 52 letalskih družb, je še poročala Hina.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: