Kratka vest, ki kriči: ključno osebo tajvanske proizvodnje raket našli mrtvo v hotelu

Več svetovnih medijev poroča, da so namestnika vodje oddelka za raziskave in razvoj tajvanskega obrambnega ministrstva našli mrtvega v hotelu v Pingtungu na jugu Tajvana.

Ou Yang Li-hsing, namestnik vodje vojaškega nacionalnega inštituta za znanost in tehnologijo Chung-Shan, je bil star 57 let, vzrok njegove smrti pa ni znan, poroča CNA.

Kar je posebej pomenljivo, je podatek, da je omenjeni vodil proizvodnjo raket, vest pa je tako kočljiva, da je niso mogli prikriti niti MSM; svetovni javnosti jo je med drugimi tako uradno posredovala tudi osrednja tajvanska tiskovna agencija.

Ou Yang, ki je bil zadolžen za različne projekte proizvodnje raket, naj bi bil sicer na službenem potovanju v Pingtung, vseskozi pa se v senci tajvanskega spora vleče zgodba o privilegiju pri svetovni proizvodnji svetovni industriji nujno potrebnih čipov.

Novi zapleti okrog Tajvana.

Institucija v lasti vojske si prizadeva več kot podvojiti svojo proizvodno zmogljivost izstrelkov na skoraj 500 letno, kar naj bi dosegli že letos, medtem ko otok krepi svojo bojno moč sredi tistega, kar vidi kot naraščajočo vojaško grožnjo s Kitajske, poroča Reuters.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: