Nemško veleposlaništvo se je odzvalo na izjave Grimsa: Slovenija 2022 ni Nemčija 1933

(novica s komentarjem) 

Na nemškem veleposlaništvu v Ljubljani so se danes z začudenjem odzvali na izjavo poslanca SDS Branka Grimsa, ki je v oceni nedeljskih referendumov razmere v Sloveniji primerjal s tistimi v Nemčiji leta 1933, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob tem so poudarili, da Slovenija kot del EU, 
kjer lahko vsakdo glasuje brez pritiska in strahu, 
nima nič skupnega z Nemčijo leta 1933.

Veleposlaništvo je ob tem postreglo z nekaterimi dejstvi iz nemške zgodovine, pri čemer je med drugim omenilo, da se je leto 1933 začelo s prevzemom oblasti Adolfa Hitlerja, tega leta pa je Nemčija v Dachauu zgradila prvo koncentracijsko taborišče.

Ob tem z veseljem ugotavljajo, da Slovenija, trdno zasidrana v EU, kjer lahko vsakdo svobodno izrazi svoje mnenje, na volitvah izbira med širokim spektrom strank, na referendumih glasuje brez pritiska in strahu, nima nič skupnega z Nemčijo leta 1933.

Ljubljana, Trg republike.
Izjava poslanca SDS Branka Grimsa o nedavnem fizicnem napadu nanj.
Foto: Zajem zaslonske slike. https://servis.sta.si/fotoservis/1177945

Poslanec SDS, ki s svojimi javno nastopi, izvajami in objavami večkrat izzove zgražanje (vsaj dela) javnosti, se na omrežju Twitter, kjer jih praviloma podaja, na objavo nemškega veleposlaništva še ni odzval.

Ob tem velja pripomniti, da se je SDS v preteklosti večkrat pozicionirala kot zaveznica nemške uradne politike in njihovega pogleda na urejanje večine odprtih evropskih vprašanj.

Zadnja objava Grimsa, če izvzamemo ti. retwitte, tako zadeva včerajšnje referendume in je stara približno 16 ur. V celoti je objavljena v nadaljevanju oziroma ob koncu prispevka.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: