Tokrat je razvoj vremenske situacije popolnoma sledil napovedim. Ponoči se je oblačnost od jugozahoda zgostila, iz iste smeri so vzhodno polovico države zajele padavine, ki so se proti jutru okrepile in razširile nad vso državo. Zapihal je severovzhodnik.

V drugem delu noči je Prekmurje, Štajersko in Koroško od severovzhoda preplavil hladen zrak, ki je že dosegel tudi ostale predele države. Meja sneženja se povsod, kjer se to še ni zgodilo, naglo spušča do nižin.

Najpozneje bo sneženje prenehalo na vzhodu, kjer se je tudi pričelo.

Nedeljsko dopoldne bo še naprej oblačno s sneženjem, dežuje le na Primorskem in Goriškem; v Kopru je trenutno 6, v Novi Gorici pa 5 stopinj C. Temperature se bodo po državi sicer gibale med -2 in 1 °C. Popoldan bodo padavine od severa in zahoda postopno slabele in v noči na ponedeljek povsod ponehale, najkasneje na skrajnem vzhodu ali jugovzhodu države. 

Kot poroča spletna stran Neurje.si bo v večjem delu Slovenije do noči na ponedeljek zapadlo od 5 do 15 cm snega, ponekod več, ponekod manj. Med posameznimi območji lahko prihaja do večji razlik v višini snežne odeje. Lokalno lahko predvsem na nekaterih privetrnih straneh hribov zapade tudi do okoli 20 cm novega snega, medtem ko ga ponekod na zavetrnih straneh manj.

Prognoza višine novozapadlega snega kot so jo podali pri spletni strani Neurje.si

Najmanj snega gre predvidoma pričakovati na območju Ljubljanske kotline. Nekateri kraji na vzhodu in severovzhodu Ljubljanske kotline lahko, zaradi fenskega efekta (sušenje padavin ob vzhodniku) ostanejo povsem brez snežne odeje.  Možna so odstopanja, saj bo na višino snežne odeje vplivala predvsem dnevna temperatura zraka. Tam kjer bo temperatura zraka nad lediščem, bo učinek sneženja občutno manjši kot v krajih z negativno temperaturo zraka. Odločale bodo lahko tudi decimalke, ki jih je praktično nemogoče natančno predvidet. 

(mbo)