Levica ostro nad US: “Ustavno sodišče dopustilo orožarski nakup!”

Ustavno sodišče je pravkar sporočilo, da 780-milijonskega orožarskega zakona ne bo niti razveljavilo niti dovolilo referenduma o njem. Ustavni sodniki so sprejeli svojo odločitev s tesno večino 5:4 – peterica sodnikov se je torej odločila, da bo raje slepo zaupala vladi Janeza Janše kot stopila v bran državljankam in državljanom ter njihovi zahtevi po referendumu o tem vprašanju.”

Tako se je na spletnem omrežju TW na odločitev ustavnega sodišča odzvala stranka Levica, ki z današnjo izjavo, objavljeno na njeni spletni strani levica.si, nadaljuje z ostro retoriko.

( foto: Pixabay on Pexels.com)

Tako pri Levici pišejo, da naj jim bo dovoljeno spomniti, da je minister za obrambo Matej Tonin Levico, ko je predlagala posvetovalni referendum, sam pozval, da naj zberemo podpise za zakonodajani referendum, katerega odločitev bo zavezujoča.

“A se je vlada Janeza Janše ustrašila volje ljudstva, spremenila stališče in predlagala prepoved referenduma,” nadaljujejo pri Levici, ki je ogorčena nad dejstvom, da je aktualna vlada “za ta nedemokratični manever” zdaj dobila še pokritje minimalne večine ustavnih sodnikov.

Pri Levici še pišejo, da se je peterica sodnikov zadovoljila s formalistično presojo in da imamo zdaj v Sloveniji na eni strani 28 tisoč (in dodatno še 10 tisoč državljank in državljanov), na drugi strani pa peterico ustavnih sodnikov, ki da ostalim onemogočajo izražanje mnenja o zgrešenih vladnih prioritetah.

Celotno besedilo najdete na tej povezavi: http://www.levica.si/ustavno-sodisce-780-milijonov/

(mbo)

Komentiraj