Skorajda popolnoma pod radarjem večine slovenske MSM scene je včeraj Slovenijo prešla novica o novi potezi stranke Levica. Ali gre za še eno v nizu predvolilnih potez, bo presodil čas in reakcija javnosti, kot je javnosti sporočila Slovenska tiskovna agencija (STA) pa v stranki Levica menijo, da bi morali v Sloveniji prepovedati oglaševanje energentov iz fosilnih goriv!

Levica pa se ni ustavila samo pri tem, ampak je tudi tokrat precej (propagandistično) radikalna: v stranki bi tako prepovedali tudi vse oblike oglaševanja transporta na fosilna goriva z izjemo javnega potniškega prometa.

Poslanka Levice Nataša Sukič je pobudo v zvezi s prepovedjo oglaševanja fosilnih goriv včeraj naslovila na vlado, ki jo vodi Janez Janša.

Prepoved bi najbrž veljala tudi za oglaševanje taksistov in spletnih strani kot so Prevozi.org, ipd.

V Levici vlado tako pozivajo, naj slednja še pred koncem mandata tega sklica državnega zbora pripravi predlog zakonodajnih sprememb, s katerimi bi se tovrstna prepoved v najkrajšem možnem času uveljavila na nacionalni ravni.

“Industrija fosilnih goriv svoje umazane dejavnosti prikriva z bleščečimi oglasi. Za njihovimi sijajnimi reklamami se skrivajo strupeni izdelki, ki ubijejo več ljudi kot tobak in prispevajo levji delež k poglabljanju podnebne krize,” so še zapisali v stranki.

(mbo)