Občinsko sodišče v Novem Zagrebu je v minulih dneh 34-letnega državljana Sirije Bandara A. zaradi posilstva nepravnomočno obsodilo na štiri leta zapora. Zlorabljena je takrat štela 22 let, v Zagrebu pa se je nahajala na študiju. Do posilstva je prišlo v zagrebškem hotelu Porin, ki so ga preuredili v sprejemni center za prosilce za azil.

Obtožnica je obsojenega Sirca ter bosanskega sostorilca bremenila, da so se z 22-letno študentko srečali v bližini zagrebške avtobusne postaje. V bližnjem parku so jo omamili z alkoholno pijačo, v katero so zamešali tablete za epilepsijo Lyrica. Koktajl jo je popolnoma omamil, zato se je z njimi odpravila v hotel Porin, kjer jih je v sobi 257 v temi pričakal makedonski državljan (I.S.).

Omamljeno deklo je leglo na pograd, medtem že preminuli bosanski državljan A. H. pa je v prisotnosti Sirijca in Makedonca izkoristil njeno nemoč. Ponovno so ji podtaknili tableto za epilepsijo, nakar jo je tudi Sirec spolno zlorabil. Nato so jo odpremili na avtobus.

Storilci so žrtev omamili v parku v širšem središču Zagreba.

Z njim se je nekaj časa odsotno vozila, slednjič so preostali potniki poklicali reševalce, saj so mislili, da je mrtva. Grozljive podrobnosti so na površino priplavale šele v bolnišnici, kamor je bilo dekle sprejeto skoraj neodzivno in popolnoma dezorientirano. Obtoženi so ves čas postopka zatrjevali, da je bil spolni odnos prostovoljen.

Ko so ga izpustili, je Sirec pobegnil

Zoper vse tri storilce je bila vložena obtožnica, vendar je bil postopek zoper bosanskega državljana A. H. zaradi smrti ustavljen, proti ostalima dvema pa ločen, ker je bil Sirec po mesecu preiskovalnega pripora izpuščen. Malodane popolnoma pričakovano- od takrat ni dosegljiv. Tožilstvo in sodišče sta pregon nadaljevala.

“Takrat nisem razmišljala o posledicah, danes pa mi je žal,” je povedala oškodovanka in razkrila, da je z dvema storilcema park zapustila z zadnjimi močmi in da se je počutila kot zombi. Ni bila razsodna, šele po vstopu v hotel Porin pa je izvedela, da gre za prosilce za azil. Kmalu je začutila popolno nemoč, obtoženi pa so jo- brez zadržkov, sramu in obžalovanja- večkrat izkoristili.

(mbo)