Kakšen usran dan: če mislite, da ste imeli slab dan, se spomnite na današnji wengenski slalom

Za pester konec celotnega tedna in vikenda, pa tudi nedelje same, je poskrbela današnja, že 43. tekma za svetovni pokal v slalomu na progi “Mannlichen/Jungfrau” v švicarskem Wengnu.

Kot mnoge doslej, je tudi tokratna poskrbela za preobrate in napetost do samega konca. Spomnimo: tokrat je malodane neverjeten podvig uspel Norvežanu Lucasu Braathnu: v finalni vožnji je štartal kot drugi in se z 29. mesta zavihtel na vrh. To je njegova druga zmaga v svetovnem pokalu in prva v slalomu; v tej disciplini je bil pred tem najvišje na četrtem mestu, predtem pa je leta 2020 slavil na veleslalomu v Söldnu.

Morda so k temu pripomogle velike razdalje med količki, ki so bile po poročanju nekaterih medijev tudi večje kot 12 metrov. Norvežan je finalno vožnjo odpeljal več kot sekundo bolje od vseh, razen enega tekmeca; Fabio Gstrein, ki je končal na četrtem mestu, je za zmagovalcem zaostal za 97 stotink sekunde.

“Usrani dan” za Filipa Zubčića in vse hrvaške in slovenske tekmovalce, ne pa tudi 37-letnega Razzolija

Drugo mesto je osvojil “domačin” Daniel Yule ( Švica, +0,22), tretje pa slalomski olimpijski prvak iz leta 2010, italijanski veteran Giuliano Razzoli. Ta je zadnjič na stopničkah stal ravno v Wengnu in sicer leta 2016. Dodajmo še, da je zmagovalec Braathen štartal s številko 31, zaradi muhastega vremena, pa je do podobnega razpleta prišlo že prejšnjo nedeljo, ko je slalom v Adelbodnu s številko 38 dobil Johannes Strolz.

Slovenski tekmovalci so ostali brez uvrstitev v finalno vožnjo, enako se je primerilo hrvaškim. Kar je s slikovito objavo na omrežju Facebook ponazoril hrvaški smučarski as Filip Zubčić, ki je pod fotografijo njegovega nastopa enostavno in razumljivo zapisal zgolj “Kakšen usran dan! Se vidimo v Kitzu!”

Zubčićeva iskrenost in originalnost sta tudi povod za to objavo, Kitzbühel pa naslednja postaja slalomistov v letošnjem tekmovanju za svetovni pokal za smučarje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: