Subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz v javnem potniškem prometu avtomatično podaljšane

Ministrstvo za infrastrukturo je sprejelo Sklep o podaljšanju veljavnosti subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz.

S slednjim se avtomatsko podaljšuje veljavnost vozovnic za upokojence, imetnike evropske kartice ugodnosti, starejše od 65 let in vojne veterane.

V letošnjem juliju sicer poteče veljavnost subvencioniranih vozovnic upravičencem, ki jim je Ministrstvo za infrastrukturo že v preteklem letu avtomatsko podaljšalo veljavnost vlog in vozovnic.

Z vidika odprave administrativnih ovir in gneče na prodajnih mestih prevoznikov se vloge in vozovnice avtomatsko podaljšajo za eno leto.

Ministrstvo bo v mesecu poteka veljavnosti vlog in vozovnic za upravičence v uradnih evidencah preverilo upravičenost, ter avtomatsko podaljšalo pravico do subvencioniranega brezplačnega prevoza.

Po preverbi podatkov se bo vloga sistemsko podaljšala za eno leto in na kartice upravičencev se bo avtomatsko naložila nova vozovnica.

Avtomatsko se podaljšuje veljavnost vozovnic za upokojence
in starejše od 65 let.

Postopek se bo izvedel v sistemu IJPP (Integriran javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačen, je na vladni spletni strani še sporočilo ministrstvo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: