Golobovi v smeri Janševih in mimo predvolilnih obljub: predlagano obvezno samotestiranje v šolah. Covidslo.net nasprotuje!

(novica s komentarjem) 

Posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v primeru izrazitega poslabšanja epidemije covida-19 v jeseni v vzgoji in izobraževanju predlaga uvedbo obveznega samotestiranja v domačem okolju vsaj enkrat tedensko.

Gre za posnemanje avstrijskega ukrepa; 
zdi se, da Golobovi lastne strategije nimajo.

V primeru podobnih epidemičnih razmer, kot jih beležimo trenutno, pa v posvetovalni skupini predlagajo, da se s pričetkom šolskega leta samotestiranje v domačem okolju priporoči posameznikom s simptomi okužbe s koronavirusom in tistim, ki so bili v stiku z osebo s potrjeno koronavirusno okužbo.

Po predlogu bi bili kompleti za domače samotestiranje s kartico zdravstvenega zavarovanja dostopni v lekarnah ne glede na epidemične razmere, še poroča STA.
Projekcija covidslo.net.
Peter Malovrh in covidslo.net opozarjata, da do oktobra v Sloveniji ne potrebujemo dodatnih ukrepov!

Zanimiv čivk je na družbenem spletnem omrežju Twitter objavil Peter Malovrh, ki je uvodoma spomnil, da je trenutni R pod 1 in znaša 0,90.

Zapisal je, da “do oktobra sigurno ne rabimo nobenih dodatnih ukrepov. V šolah sploh ne, kakšno kvalitetno prezračevanje v šolah in DSO pa bi se lahko/moralo urediti. Če prav razumem (?), vlada že 3 mesece intenzivno dela na tem.”

Kot sporoča spletna stran covidslo.net, ki jo omenjeni strokovnjak (so)ustvarja, “smo preko vrha primerov poletnega BA.5 vala! Poteka tekmovanje med padanjem imunosti populacije po prejšnjih valovih in BA.5 prekuževanjem; nekaj prispevajo uvoženi primeri.

Pred oktobrom v bolnišnicah s sprejemi covid-bolnikov ne bo problema, 
zato ne bo nobene potrebe po kakršnihkoli ukrepih med splošno populacijo." 

Maske v zdravstvenih ustanovah bodo zadostovale,” navajajo, “ker je tam res visoka koncentracija ranljivih, od oktobra naprej pa je odvisno, ali se bo pojavila kakšna bolj problematilna različica virusa, ki bi bolj napadala spodnja dihala!”

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: