Včeraj so v Sloveniji ob 669 PCR-testih in 5424 HAGT (hitrih antigenskih testih) potrdili 1603 okužbe z novim koronavirusom.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 21.835 aktivnih primerov okužb, kar je 347 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1447, kar je 26 manj kot dan prej, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev znaša 1032, kar je 16 manj kot dan prej.

Nas vendarle čaka nova sezona omejitev?
Kot kaže- DA!
ZZZS predlagal odpravo obveznih izolacij okuženih, vladne strokovne skupine proti

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so zaradi visokih stroškov nadomestil za bolniške odsotnosti okuženih s koronavirusom predlagali odpravo obveznih izolacij za okužene.

Zaradi izolacij ob okužbi s koronavirusom je zavod v letošnjem letu 
do 1. julija namreč izplačal več kot 107 milijonov evrov nadomestil.

V delovni skupini za klinično obravnavo in zdravljenje, ki je del posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa, odpravi izolacij nasprotujejo, saj izolacije zmanjšujejo širjenje epidemije covida-19, so sklenili na sestanku v četrtek.

Da je odprava izolacij za okužene s koronavirusom zdravstveno nesprejemljiva, je konec julija poudaril tudi infektolog Matjaž Jereb. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je v torek pojasnil, da glede izolacij ob okužbi s koronavirusom zavzema enako stališče kot Jereb.

(mbo)