Prva resna vladna kriza ali dogovorjena igra pri vzpostavi novega totalitarizma? Ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu zapisala, da bo po vrnitvi iz Bruslja podala odstopno izjavo, so za Slovensko tiskovno agencijo (STA) potrdili na ministrstvu za notranje zadeve.

Da obstaja možnost menjave na čelu ministrstva za notranje zadeve, je postalo jasno po tistem, ko Bobnarjeva ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije s polnim mandatom, menijo.

Ob tem je namignila na politične pritiske na policijo. Premier Golob je nato o tem zahteval pojasnila od nje in od v. d. generalnega direktorja policije Lindava in jih danes prejel.

Gre za prvo ministrsko menjavo obstoječe vlade Roberta Goloba, ki je mandat nastopila šele 1. junija letos, medtem pa zaradi referendumskega trojčka ni kaj prida operirala. Do več sprememb ekipe pa bo prišlo še po uveljavitvi novega zakona o vladi, še poroča STA.

Jedro spora naj bi bilo vprašanje zlorabe funkcije in pooblastil policije.

Najbrž najbolj znani slovenski novinar Bojan Požar 
medtem s prstom kaže v smeri Golobovega varovanja in varovancev. 

Tako je na spletnem družbenem omrežju Twitter objavil čivk o prikrivanem ozadju vladne krize in spora z Bobnarjevo, v katerem meni, da so “Golobove skrivalnice na meji zarote, ker to je res noro, da predsedniku vlade zasebno “varnostno” svetuje bivši policijski specialec, obsojen na 2 leti zapora”.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: