Slovenija: DZ bo zakon za posredovanje ob visokih cenah energije obravnaval v petek. Svet: ZDA nameravajo povečati dobavo plina Veliki Britaniji

DZ bo predlog interventnega zakona o nujnem posredovanju za obravnavo visokih cen energije obravnaval na izredni seji v petek, je sklenil kolegij predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič.

Na petkovi izredni seji bodo poslanci obravnavali tudi predlog novele zakona o divjadi in lovstvu, po odložilnem vetu državnega sveta pa bodo ponovno odločali še o noveli zakona o dohodnini.

Po nujnem postopku bodo poslanci po današnji odločitvi kolegija predsednice DZ obravnavali tudi predlog novele zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, ki omogoča odpravljanje posledic julijskega požara na Krasu.

Uvrščen je na dnevni red decembrske seje, ki se bo začela 14. decembra, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Da bodo imele ZDA največjo korist od ukrajinske vojne,
je bilo mnogim jasno že pred začetkom spopada.
(Foto: DTS VIDEOS, Pexels.com)
ZDA nameravajo povečati dobavo plina Veliki Britanij

ZDA nameravajo Veliki Britaniji prihodnje leto več kot podvojiti dobavo utekočinjenega zemeljskega plina, sta državi danes sporočili v skupni izjavi.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, želijo s tem ZDA svoji zaveznici pomagati pri zmanjševanju odvisnost od ruskih energentov.

Po načrtih naj bi Velika Britanija od ZDA tako prihodnje leto prejela najmanj devet do deset milijard kubičnih metrov plina.

Partnerstvo bo znižalo cene za britanske potrošnike in pomagalo enkrat za vselej končati odvisnost Evrope od ruskih energentov, je v izjavi poudaril britanski premier Rishi Sunak.

Državi sta namreč s tem zagnali tudi medsebojno Partnerstvo za varno in dostopno energijo, ki naj bi imelo tudi širše pozitivne učinke in pri stabilizaciji pomagalo tudi drugim trgom, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: