Strateški svet za zdravstvo na prvi seji pričakuje Goloba, vlada včeraj prekinila obravnavo zakonske podlage za mesečni dodatek k plačam sodnikov

Strateški svet za zdravstvo se bo popoldne sestal na ustanovni seji in se med drugim seznanil z analizo stanja v zdravstvu, na podlagi katere bo pripravil predlog zdravstvene reforme.

Seje se bo udeležil tudi premier Robert Golob, pod okriljem katerega deluje novoustanovljeni svet, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Za pripravo zdravstvene reforme je bil sprva zadolžen strateški svet, ki je delovala pri ministrstvu za zdravje, a je bil nato po ustanovitvi novega ukinjen.

Še pred tem pa se bodo v dopoldanskih urah na ministrstvu za zdravje na prvem srečanju, na katerem naj bi dogovorili način nadaljnjega dela, sestali predstavniki pogajalskih skupin vlade in sindikatov v zdravstvu. Vlada se je namreč s stavkovnim sporazumom z zdravniškim sindikatom Fides zavezala, da do 1. aprila oblikuje ločen plačni zdravstveni steber v okviru plačnega sistema javnega sektorja.

Dodatki sodnikom in tožilcem še vedno razburjajo širšo javnost.
(Foto: EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels.com)

Vlada prekinila obravnavo zakonske podlage za mesečni dodatek k plačam sodnikov

Zakonski predlog bodo namreč najprej predstavili koalicijskim poslanskim skupinam in nato postopek izpeljali do konca, je že včeraj pojasnil premier Robert Golob. Da tak postopek predvideva koalicijski dogovor in da je to edini razlog za prekinitev obravnave te točke, je zatrdil.

V. d. direktorice urada vlade za komuniciranje Petra Bezjak Cirman pa je pojasnila, da se bo ta predlog zakona zaradi nomotehničnih popravkov v kratkem sprejemal na dopisni seji vlade.

Glede na dosedanja pojasnila predstavnikov vlade bodo funkcionarji v pravosodnem sistemu, torej sodniki in tožilci, mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto prejemali od 1. januarja 2023 do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, je še prenesla STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: