Mladim na voljo novih 35.000 brezplačnih železniških vozovnic za potovanje po Evropi; SŽ zaključile z letošnjo predprodajo vozovnic Interrail po ugodnejši ceni

Evropska komisija bo v okviru pobude DiscoverEU mladim v Evropi razdelila novih 35.000 brezplačnih železniških vozovnic, s katerimi bodo lahko odkrivali evropsko zgodovino in njene kulturne raznolikosti.

Zainteresirani morajo na evropskem mladinskem portalu do 29. marca do 12. ure odgovoriti na pet vprašanj v kvizu in dodatno odločilno vprašanje.

Za vozovnico se lahko potegujejo kandidati in kandidatke, rojeni med 1. julijem 2004 in 30. junijem 2005, so sporočili iz Bruslja.

Izbrani kandidati in kandidatke bodo lahko po Evropi potovali od 15. junija letos do 30. septembra 2024, in sicer do 30 dni, še navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Prijavijo se lahko mladi iz vse EU in iz Islandije, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Srbije in Turčije.

Fotografija je simbolična.

“Ne čakaj na maj” Slovenskih železnic

Z današnjim dnem pa pri Slovenskih železnicah () ni več mogoče kupiti Interrail vozovnice v predprodaji. Ta je prinašala 10 odstotni popust, ne glede na varianto, ki ste jo izbrali. Z njo je (bilo) moč raziskati do 33 evropskih držav, še vedno pa velja, da lahko vozovnico kupite zdaj, potujete pa kasneje.

Predprodaja vozovnic Interrail je mogoča skoraj celo leto, natančneje 11 mesecev pred potovanjem, promocijska predprodaja vozovnic Interrail pa je trajala od 1. marca 2023.

Ponujajo pa pri od 5. marca naprej možnost ugodnih pomladni izletov v tujino, kjer lahko s predčasnim nakupom vozovnic prav tako prihranite. Z objavo (akcije) “Ne čakaj na maj” vabijo k spoznavanju prednosti potovanja z vlakom in lepim doživetjem.

Kot poglavitno prednost navajajo dejstvo, da vlaki pogosto vozijo v središča mest, kar vam omogoča enostaven dostop do različnih destinacij brez potrebe po iskanju parkirnih mest ali uporabi drugih prevoznih sredstev. “Potovanje z vlakom je tudi idealno za potovanje v družbi, saj vam omogoča, da se družite, klepetate, igrate igre in preživljate kakovosten čas z vašimi najbližjimi,” dodajajo.

Poudarjajo, da je za potovanja v Salzburg, na Dunaj, v Zürich, München in Frankfurt število vozovnic po ugodnejših cenah omejeno, vozovnice pa je mogoče kupiti že 6 mesecev pred potovanjem.

Za potovanja v Budimpešto, Gradec, Prago in Bratislavo je število vozovnic po ugodnejših cenah omejeno, nakup pa je možen 2 meseca pred potovanjem.

Za potovanja v Trst, Zagreb, Opatijo, Reko in Pulj je število vozovnic po ugodnejših cenah neomejeno, nakup je prav tako možen 2 meseca pred potovanjem.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: