Delovna inšpekcija neuradno ugotovila več kršitev na RTV Slovenija, po mnenju vodstva slednje pa sodišče v primeru Gorščakove ni upoštevalo vseh argumentov in dejstev

Po mnenju vodstva Radiotelevizije Slovenija Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani, ki je odločilo, da je bila razrešitev Natalije Gorščak z mesta direktorice Televizije Slovenija avgusta 2021 nezakonita, ni upoštevalo vseh argumentov in dejstev.

Zato bodo proučili možnosti uporabe drugih pravnih sredstev, so pojasnili za Slovensko tiskovno agencijo (STA). V odzivu na sodbo so sicer navedli, da so prejeli odločitev sodišča, ki jo spoštujejo.

Višje sodišče je tako pritrdilo odločitvi na prvi stopnji, ki je lani ugodilo pritožbi nekdanje direktorice nacionalne televizije zoper odločitev takratnega generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha.

Kot je v ponedeljkovem sporočilu za javnost pojasnila Gorščakova, je sicer na delovno mesto ne morejo vrniti, ker se ji je mandat iztekel.

Boj za prevlado na RTV Slovenija se nadaljuje predvsem z udarci pod pasom.

Delovna inšpekcija neuradno ugotovila več kršitev na RTV Slovenija

Delovna inšpekcija je po neuradnih informacijah STA v nadzoru na Radioteleviziji Slovenija ugotovila več kršitev delovne zakonodaje.

Med njimi prikrita delovna razmerja, zaposlovanje brez razpisa in z neustreznimi pogoji, prekomerno nadurno delo in onemogočanje tedenskega počitka.

V enem primeru naj bi inšpekcija ugotovila celo posredovanje delavcev, še navaja STA.

Na inšpektoratu za delo so potrdili izvedbo nadzora, a odprtih postopkov ne komentirajo. So pa za STA potrdili, da že te prve ugotovitve kažejo na večje število prekrškov s področja delovnih razmerij.

Kako bo postopek tekel naprej, je težko predvideti, saj zakon dopušča roke in morebitne ugovore, tudi pritožbe, ki omogočajo tudi zavlačevanje postopka.

Po neuradnih informacijah STA pa je vodstvo RTV že zaprosilo za podaljšanje roka. Na odziv vodstva javnega zavoda STA sicer še čaka.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: