Q Shaman v priporu zavrača hrano. Mati: “Umrl bo od lakote!”

Ameriški Newsweek je danes objavil zgodbo, v kateri je mati medijsko najbolj izpostavljene osebe v prejšnjetedenskem jurišu na zgradbo kongresa na washingtonskem Capitol Hillu javnost ZDA opozorila, da njen sin ni jedel, odkar so ga aretirali in sicer zato, ker v priporu ni dobil organske hrane.

Jake Angeli iz Arizone je že v ponedeljek na sodišču v Phoenixu stopil pred tuzemsko obličje pravice, potem ko se je v soboto predal FBI. Jacob Anthony Chansley, kot je domnevnemu šamanu v resnici ime, je imel med množico zagovornikov predsednika Donalda Trumpa v zavzetju kongresa minulo sredo malodane glavno vlogo.

Od junaka do bedaka; predvideli so ga tudi avtorji serije “The Simpsons”.

Spomnimo: poslanci so se zbrali, da bi dokončno potrdili zmago novoizvoljenega predsednika Joeja Bidena. V nemirih je umrlo pet ljudi, med njimi tudi kapitolski policist, ki naj bi ga besni Trumpovi podporniki pokončali kar z gasilskim aparatom, ki naj bi ga pred tem odtrgali z ene tamkajšnjih sten.

Gerald Williams, Chansleyev zagovornik, je na sodišču dejal, da njegova stranka zaradi verskih in zdravstvenih razlogov v priporu ni hotela jesti. Že omenjena mati osumljenca, Martha Chansley, pa je novinarjem pred sodiščem pojasnila, da “zelo zboli, če ne uživa ekološko pridelane hrane”. Sodnica Deborah Fine je Williamsu naročila, da vprašanje prehrane osumljenca reši s pristojnimi oblastmi in dodala, da “gospod Chansley vsekakor mora jesti.”

Tako rekoč bizarna Angelijeva podoba se je prav gotovo zapisala v spomin svetovne javnosti, sam pa je medtem oblastem pojasnil, da je “v D.C. prišel kot del skupinskih prizadevanj z drugimi domoljubi iz Arizone in na prošnjo predsednika”, je v poročilu zapisala washingtonska policija.

Martha Chansley je v intervjuju za ABC sicer opravičevala vpletenost svojega sina v nasilni pohod na Capitol Hill.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: