Tudi Macaulay Culkin, nekdanja ameriška otroška igralska zvezda, je podprl spletno peticijo za odstranitev scen s še zmeraj aktualnim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom iz filma “Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku”. 40-letni Culkin se je kratko in jedrnato odzval na tvit o peticiji, ki jo marsikdo označuje za precej bizarno in ki se je na spletu- po dogodkih na Kapitolu- pojavila pred nekaj dnevi.

“Sprejeto,” je zapisal nekdanji igralec. Odzval se je tudi na objavo oboževalca, ki je na Twitterju že objavil video-montažo spremenjenega kadra in zapisal: “Bravo!”

Spomnimo: v filmu se protagonist Kevin McAllister in Trump na kratko srečata v nekdanjem znamenitem hotelu Plaza v New Yorku, ki je bil v Trumpovi v lasti od leta 1988 do 1995. Kevin v omenjeni sceni vpraša Trumpa, kako priti do hotelske avle. Hotel so kasneje prodali in ga pretvorili v luksuzno stanovanjsko zgradbo.

Medtem je tarča posmeha po spletu postal tudi sam Macauley Culkin.

Pojavila se je tudi vrsta predlogov, koga vse naj bi pri Disneyju, lastniku franšize “Sam doma”, namesto Donalda Trumpa digitalno vstaviti v film iz leta 1992. Med njimi so na primer novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden, pa Keanu Reeves, Dolly Parton, Matt Smith ali, kar je mnogim najbolj všeč, polnoletni Macaulay Culkin.

Pobudniki spletne peticije, ki šele dobiva zagon, verjamejo, da je film v luči nedavnih dogodkov nepovratno omadeževan in da za Trumpa ne bi smelo biti prostora v enem od filmov, ki ga, odkar so nastali, med novoletnimi prazniki prikazuje večina TV postaj po vsem svetu. Že novembra lani je sicer filmski režiser Chris Columbus dejal, da se je Trump “vrinil v film”, ker so ga pač snemali v njegovem hotelu in da je šlo za svojevrstno kompenzacijo, kar pa navsezadnje v svetu velikih filmskih produkcij ni nič neobičajnega.

(mbo)