Vodja poslanske skupine omenjene stranke, Franc Jurša, je za javnost po sestanku poslancev DeSUS-a s Karlom Erjavcem povedal tudi, da nameravajo v DZ delovati kot samostojna poslanska skupina in ne kot del koalicije KUL.

Pričakovana poteza poslanca DeSUS Branka Simonoviča.

Kot sporoča RTV Slovenija pa je podpis zavrnil poslanec Branko Simonovič. Ta je v izjavi spomnil, da je zdravstveni resor do nedavnega vodil član DeSUS-a Tomaž Gantar, kar seveda pomeni, da bi bila nezaupnica vladi in načinu njenega spopada z epidemijo zato tudi nezaupnica DeSUS-u, česar pa da ne more podpisati. Simonovič je še poudaril, da bo “ob razpravi in glasovanju o nezaupnici vladi odločil in glasoval v dobrobit državljanov in državljank”.

Photo by Element5 Digital on Pexels.com

Spomnimo: predsednik DeSUS-a in verjetni kandidat za novega predsednika vlade Karl Erjavec je po torkovi večurni razpravi s poslanci omenjene stranke javnosti sporočil, da ima njihovo podporo in podpise. Kasneje se je izkazalo, da jih omenjeni sploh še niso prispevali, ker so jim bile predočene le tri strani celotnega besedila nezaupnice. Simonovič je pojasnil, da so pred podpisom želeli videti celotno besedilo in dodal, da je “normalno, da dokler ne preberem dokumenta v celoti, podpisa ni. Očitno je gospod Erjavec to razumel drugače.” 

(mbo)