Da lahko veter s to hitrostjo lomi veje ter podira nekatera drevesa, pa tudi odnaša kritino s streh, ovira promet in otežuje gibanje, še opozarjajo na Arsu. Ljudem zato svetujejo, naj bodo vrata in okna zaprta, pri gibanju na prostem pa naj se izogibajo nevarnih mest. Priporoča se tudi previdnost v prometu, posebej na izpostavljenih delih.

Sicer bo vreme v prihajajočem tednu nadpovprečno toplo: danes popoldne bo še pretežno oblačno, predvsem v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije pa bo že občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 °C.

Sunki vetra bodo v SV Sloveniji ponekod dosegali tudi 100 km/h.

Ponoči in zjutraj bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in do jutra razširile na večji del Slovenje. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 2 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine. Popoldne bo na vzhodu dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

Že naslednji teden pa bo zima znova pokazala zobe, temperature bodo blizu ledišča, sneg bo možen do nižin. Potem znova sledi otoplitev, po napovedih naj bi temperature spet dosegle 8 in več stopinj Celzija.

(mbo)