Mariborski Glavni trg in Koroška cesta bosta odprta za promet v izrednih primerih

Arsenović zaščitil lastne nepremičninske investicije in po mnenju predstavnikov opozicije v mestnem svetu ponovno izkazal nizko politično kulturo.

Mariborski mestni svetniki so na današnji izredni seji potrdili kompromis glede prometne ureditve v starem mestnem jedru, ki med drugim predvideva možnost odprtja Glavnega trga in Koroške ceste za motorni promet v izrednih primerih ter uvedbo redne linije majhnih električnih vozil v peš coni.

Predvidoma leta 2023 pa naj bi začeli z gradnjo predora pod mestom.

Arsenović ne samo, da je za promet samovoljno zaprl Koroško cesto, ampak se je ob dvomljivi obnovi počastil še s fontano, ki pred domnevno obnovitvijo menda sploh ni bila načrtovana.

Civilna iniciativa, na pobudo katere je bila sklicana seja, je zahtevala, da se zaradi prevelike obremenitve drugih cest v središču Maribora omogoči vožnjo po Koroški cesti vsaj za mestne avtobuse, a je večina mestnih svetnikov to zavrnila.

Župan Saša Arsenović je vztrajal, da je odločitev o zaprtju Glavnega trga sprejel na podlagi strokovnih ocen in v skladu z zakonodajo. Še vedno se mu zdi najboljša rešitev, saj je doslej degradirano območje dobilo povsem novo kakovost, poroča Slovenska tiskovna agencija.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s