Arsenović zaščitil lastne nepremičninske investicije in po mnenju predstavnikov opozicije v mestnem svetu ponovno izkazal nizko politično kulturo.

Mariborski mestni svetniki so na današnji izredni seji potrdili kompromis glede prometne ureditve v starem mestnem jedru, ki med drugim predvideva možnost odprtja Glavnega trga in Koroške ceste za motorni promet v izrednih primerih ter uvedbo redne linije majhnih električnih vozil v peš coni.

Predvidoma leta 2023 pa naj bi začeli z gradnjo predora pod mestom.

Arsenović ne samo, da je za promet samovoljno zaprl Koroško cesto, ampak se je ob dvomljivi obnovi počastil še s fontano, ki pred domnevno obnovitvijo menda sploh ni bila načrtovana.

Civilna iniciativa, na pobudo katere je bila sklicana seja, je zahtevala, da se zaradi prevelike obremenitve drugih cest v središču Maribora omogoči vožnjo po Koroški cesti vsaj za mestne avtobuse, a je večina mestnih svetnikov to zavrnila.

Župan Saša Arsenović je vztrajal, da je odločitev o zaprtju Glavnega trga sprejel na podlagi strokovnih ocen in v skladu z zakonodajo. Še vedno se mu zdi najboljša rešitev, saj je doslej degradirano območje dobilo povsem novo kakovost, poroča Slovenska tiskovna agencija.

(mbo)