Znova močan potres v Grčiji

Območje pokrajine Tesalija v kontinentalni Grčiji je pred približno 50-imi minutami ponovno stresel močan potres. Epicenter se je nahajal 18 kilometrov severo-zahodno od mesta Larisa, ki je glavno mesto omenjene pokrajine in glavno mesto Lariške prefekture.

Epicenter potresa z magnitudo med 5,2 in 6,2 stopnje po Richterju.

Mesto je pomembno prometno križišče, ki je z železnico povezano z Volosom, Atenami in Solunom in je le nekaj kilometrov oddaljeno od avtoceste Atene-Solun, šteje pa približno četrt milijona prebivalcev.

Skorajda hkrati so seizmološke postaje objavile, da je na istem področju do potresa prišlo tudi 113 km severo-zahodno od Soluna, magnituda pa je znašala 5,5 stopnje po Richterjevi lestvici, dočim je do prvoomenjenega potresa prišlo 120 km od Soluna; prav tako severo-zahodno, a z magnitudo 6,0 po Richterju. Najverjetneje gre za isti potres, na korigiranje podatkov pa se še čaka.

O potresu poročajo iz celotnega Balkana.

Odzivi na spletnih omrežjih so burni; o potresu poročajo od Tirane v Albaniji in Prištine na Kosovu, do Skopja in Struge v Severni Makedoniji, Niša v Srbiji, celo Zenice v osrednji BiH in Carigrada v Turčiji. Ljudje si izražajo solidarnost in podporo, novih poročil o škodi v zadnje čase precej potresno aktivnem območju pa še ni.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: