Državni zbor ni potrdil dnevnega reda redne seje, Zorčič jo je zaključil

Poslanke in poslanci na začetku majske seje niso potrdili predlaganega dnevnega reda redne seje DZ, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob 84 navzočih poslancih je za dnevni red glasovalo 42 poslancev in proti 42. Predsednik DZ Igor Zorčič je tako sejo DZ zaključil, še preden se je začela.

Premier Janez Janša in vodja poslancev SDS Danijel Krivec sta glasovanje označila za absurd.

Slovenski parlament, Ljubljana.

Zanimivo, da je STA že zarana- ob 5:00- objavil novico, naslovljeno “DZ danes o zahtevi za pridobitev Pahorjevega mnenja o ustavni obtožbi Janše“.

Da bodo poslanci ob današnjem začetku redne majske seje- in pred jutrišnjo obravnavo predloga ustavne obtožbe predsednika vlade Janeza Janše– odločili, ali bodo zahtevali mnenje predsednika republike Boruta Pahorja na to temo, so še zapisali pri STA.

“To so namreč predlagali v opozicijskih LMŠ, SD, Levici in SAB, kjer so tudi vložili ustavno obtožbo” so dodali.

Zgodnja objava STA kot morebitni uvod v zakulisno dogajanje.

Tako na temo majske seje niso in ne bodo prišla niti poslanska vprašanja. Kot so še izpostavili pri STA, naj bi poslanka LMŠ Jerca Korče predsednika vlade Janeza Janšo spraševala o njegovem odnosu do vladavine prava.

Vprašanje poslanca SD Janija Prednika se je imelo nanašati na javnofinančno situacijo; ta je po njegovi in najbrž tudi strankarski oceni nevzdržna.

Napovedano vprašanje poslanca SDS Marka Pogačnika bi najverjetneje delovalo kot protiutež in je bilo najbrž promotivne narave; predsednika vlade, ki je na čelu stranke, katere poslanec je, naj bi spraševal o gospodarskih napovedih za Slovenijo za prihajajoči leti 2021 in 2022.

V tem kontekstu bi veljalo obravnavati tudi vprašanje poslanca SNS, Zmaga Jelinčiča, ki naj bi ga po napovedih zanimalo zunanjepolitično delovanje vlade.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: