Po poročanju srbskih medijev naj bi bil Novak Đoković ponovno aretiran, čeprav je sodišče že predtem razsodilo v njegovo korist. Natančna razlaga še ni znana, zdi pa se, da je bil najboljši teniški igralec na svetu pridržan, dokler ministrstvo za priseljevanje tudi javno ne objavi, da ne bo nasprotovalo oprostilni sodbi za srbskega teniškega igralca.

“Neprespane noči za vso družino. Novak je pokazal, kako vztrajen je in koliko verjame v svoje ideale. Po drugi strani imamo v Avstraliji sistem, ki je presodil v prid vseh dejstev, zdaj pa smo dobili informacijo, da je notranji minister nad sodiščem.

To je vse politika; po zadnjih prejetih informacijah ga želijo ponovno pridržati. Novak je trenutno z odvetniki v prostorih, kjer je potekalo sojenje in razmišlja o možnostih. To je bil velik poraz za avstralske oblasti, ki to težko prenašajo,” je za srbske medije dejal Đorđe Đoković, brat teniškega superzvezdnika.

Vse je bilo jasno po 11.15 po srednjeevropskem času, ko se je iztekel ministrov rok za odločitev, ali bo Novaka izgnal ali bo spoštoval odločitev sodišča.

Članki o ponovni aretaciji Novaka Đokovića so se sicer izkazali za napačne. Zaradi pompa, ki spremlja ta primer, je ob njem- zaradi zagotavljanja njegove varnosti- v velikem številu prisotna policija, ministrstvo za priseljevanje pa še vedno ni sprejelo dokončne odločitve, pravijo zadnje novice. Če bodo sprejeli odločitev o razveljavitvi sodbe sodišča, bo Đoković deportiran, ker ga niso, ne bo. Pritisk množice ob odhodu Đokovića s sodišča je bil tolikšen, da je policija morala uporabiti celo solzilec.

Novinar Paul Sakkal, ki se sklicuje na zvezne vire, trdi, da Đokoviću ne bodo samodejno in za dobo treh let prepovedali vstopa v Avstralijo, tudi če bo odločitev sodišča o vrnitvi vizuma na koncu razveljavljena. Avstralska vlada ima možnost posredovati in mu z dekretom omogočiti vrnitev že naslednje leto, ob naslednjem Australian Open turnirju.

(mbo)