(novica s komentarjem) 

Mestna občina Maribor v torek začenja akcijo zbiranja humanitarne in materialne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah.

Na lokacijah v Kamnici, Melju, Teznem, Studencih in Taboru bodo zbirali higienske pripomočke in prehrano, ločeno pa še prvo pomoč in gasilsko reševalno opremo. Mesto je dalo na voljo tudi namestitve.

Akcije zbiranja higienskih pripomočkov in prehrambenih izdelkov v petih mestnih četrtih bodo potekale v torek in četrtek, zaenkrat do 15. marca.

V Mariboru pomoč že zbirajo na sedežu podjetja Marifarm, Farmadent in Mariborske lekarne sta poskrbela za donacijo opreme prve pomoči. Dobrodošla je tudi finančna pomoč.

Spomnimo: pomagati beguncem, ki bežijo pred vojno vihro, je naša moralna dolžnost. Nikar v isti koš ne tlačimo njih in nekatere (ekonomske) migrante, kar je zadnje dni pogost očitek na spletnih družbenih omrežjih! 

Velika večina Mariborčanov (ne)dela župana ne odobrava; ščitijo ga tajkunski mediji in priložnostne PR akcije.

Beguncem iz Ukrajine so dali na voljo namestitvene zmogljivosti Hostla Pekarna in Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor. Tam že prebiva več družin in posameznikov.

Vendar ostaja grenak priokus: Arsenović (in njegova PR ekipa, če s težkim srcem v tem kontekstu odmislimo še Večer) je najbrž zavohal poceni PR točke, ki mu utegnejo še kako pomagati na jesenskih lokalnih volitvah. 

Ob nedavnih uničujočih potresih v Zagrebu in Petrinji na podobno akcijo sprva ni pozval; odzval, pa še to bolj medlo, se je komaj po javnih kritikah. Pa še to na svojem FB profilu, če prav pomnimo.

(mbo)