Požar nad Preddvorom po torkovem preboju v gašenju danes pod nadzorom, kanader HV danes ne sodeluje, zato pa štirje helikopterji SV

Na pobočjih nad Potočami v občini Preddvor še vedno gori, situacija pa je pod nadzorom, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Kot so pojasnili, danes požar gasi več kot 260 gasilcev ob podpori štirih helikopterjev Slovenske vojske.

Po omejitvi požara se sedaj osredotočajo na razkopavanje in gašenje posameznih žarišč. MMC RTV Slovenija tako poroča, da je poveljnik Gasilsko-reševalne službe Kranj in vodja intervencije Andraž Šifrer pojasnil, da delo gasilcev napreduje, saj da jim je tretji dan požar uspelo omejiti.

Za Televizijo Slovenija je omenjeni povedal, da informacija o tem prihaja s terena, tudi od pilotov Slovenske vojske. “Uspešna omejitev požara je gasilce razveselila. Gre za požar, ki se lahko širi pod zemljo in pride na površje od 100 do 300 metrov stran. Zato je treba to območje zaliti, prekopati in pogasiti vsa manjša žarišča,” je še povedal za omenjeni medij.

Preddvor. Pri gasenju gozdnega pozara nad Potocami
je pomagalo tudi hrvasko letalo canadair.
(foto. Anže Malovrh/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1127919)
Požara še ni konec

Predvideno je, da bodo helikopterji Slovenske vojske glede na potrebe iz zraka gasili do teme, gasilci pa bodo na kraju do nadaljnjega, saj je na območju še vedno več žarišč, ki lahko poslabšajo situacijo, pa poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Hrvaškega letala za gašenje iz zraka Canadair CL-415 danes sicer niso vključili v intervencijo, saj je bil včeraj in ponoči zaradi kombinacije gašenja z letalom, helikopterji in gasilci dosežen velik preboj pri omejevanju širjenja in gašenju požara.

Letalo je sicer zvečer zaradi protokolov odletelo spet v Zadar, kjer je baza tovrstnih hrvaških letal, je pa za njegovo pomoč Slovenija zaprosila tudi danes.

O sodelovanju hrvaškega canadaira so sicer poročale tako krajevne uprave slovenske policije kot tudi hrvaško obrambno ministrstvo.

https://www.facebook.com/policijaKR/videos/5766760696674150

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: