(novica s komentarjem)

Po poročanju lokalnih medijev, med katerimi pri promociji sorodnega dogajanja prednjači lokalni časnik Večer, je na mariborskem Grajskem trgu ponovno zaživel sejem rokodelcev in starinarjev.

Kot je za prej omenjene povedala Nataša Matijević, bodo med ponudniki tudi nagrajeni s certifikatom “Naše najboljše”, mini-sejem pa naj bi se ponovil vsak tretji konec tedna v mesecu vse tja do novembra.

Nataša Matijević je sicer po navedbah omenjenega lokalnega časnika predstavnica družbe Mestne nepremičnine, ki organizira sejem v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, pod pokroviteljstvom Mestne občine Maribor.

Pri spletnem mediju Maribor24, kjer se imajo za osrednji mariborski spletni medij, pa so jo predstavili kot vodjo službe tržnic, ki ob tej priliki doda, da sejem prinese Mariboru poseben utrip.

Kakor koli; z mariborskega zavoda za turizem sporočajo še, da bo ta teden potekal od petka do nedelje. Obiskovalci lahko izbirajo med pestro ponudbo rokodelskih izdelkov, umetnin in starin, lesenih izdelkov, suhe robe, daril, fotografij, nakita, … Sejem se je pričel ob 8. uri zjutraj in bo trajal do večera in tako vedno znova.

Prejšnja leta je bila prodajalcev na Grajskem trgu ena sama radost.
Po izvedbi tekem za Zlato lisico že drugi letošnji čudež v mestu ob Dravi: ni nezadovoljnih!

Kot za omenjena medija trdijo organizatorji, so s sejmom zadovoljni tako obiskovalci kot prodajalci, pa tudi turisti. Sicer so jih vrla novinarska peresa- kot vse kaže- pozabila vprašati, kje so jih našli, od kod prihajajo, ti turisti, in koliko so jih našteli?!

Pa vendar omenjeno predstavlja čudovito iztočnico za morebitno javno debato o usodi ti. družbenega dogajanja v drugem največjem slovenskem mestu, ki se pod iztekajočo vladavino aktualnega župana pospešeno spreminja v obdravski resort.

Tako lokalna (spletna) medija navajata, da je letos na enem najmanjših mestnih trgov “postavljena še posebna stojnica”, na kateri- kot je sklepati iz zapisov in kot že omenjeno- ponujajo izdelke blagovne znamke “Naše najboljše”.

V omenjeno “kolektivno blagovno znamko” je tako vključenih slabih 50 različnih rokodelskih in kulinaričnih izdelkov, ki naj bi bili certificirani po strogih standardih kakovosti.

Ta pokriva geografska območja Maribor z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorje in Kozjak ter Slovenske gorice, z njo pa si na Zavodu za turizem Maribor- kot so v strogo piarovskem zapisu še posebej poudarili- prizadevajo za visoko in celovito kakovost turistične ponudbe, povezovanje ponudnikov, razvoj novih in povezanih izdelkov ter storitev.

Če ste besedam težko sledili, naj vam ne bo nikar nerodno. Če ste na sejem zamudili, pa tudi ne. Prav gotovo boste izdelke lahko kupili v času “praznično” “okrašenega” Maribora, le da kakšen trg niže. Pod pogojem, da bo zaradi ukrajinsko-vojne-covid-kitajske krize v denarnicah ostalo kaj viška.

(mbo)