V Španiji od danes brez mask v zaprtih prostorih; v Sloveniji čez praznike število na novo okuženih najprej padlo, nato rahlo zraslo

Ker se število primerov covida-19 v Španiji še naprej zmanjšuje, je vlada v Madridu včeraj sprejela ustrezen odlok za sprostitev ukrepov.

V Španiji tako od danes razen določenih izjem v zaprtih prostorih ni več potrebno nošenje zaščitnih mask, poročanje tujhi medijev prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Španci bodo maske še vedno morali nositi v javnih prevoznih sredstvih, domovih za starejše, bolnišnicah, lekarnah in vseh drugih zdravstvenih ustanovah, je sporočilo špansko zdravstveno ministrstvo.

Sedemdnevna stopnja obolevnosti v Španiji, tj. število primerov na 100.000 prebivalcev, je bila včeraj nekaj manj kot 257.

Ob tem je stopnja precepljenosti visoka, saj je približno 85 odstotkov prebivalstva prejelo vsaj dva odmerka cepiva proti covidu-19.

Za razliko od Slovenije, bodo v Španiji še vedno maske morali nositi
v sredstvih javnega prevoza.
V Sloveniji število aktivno okuženih konstantno pada

Včeraj je STA tudi poročala, da so ob 836 PCR-testih in 3437 HAGT (hitrih antigenskih testih) potrdili 457 okužb z novim koronavirusom.

Po podatkih ministrstva za zdravje v bolnišnicah zaradi covida-19 na navadnih oddelkih zdravijo 108 bolnikov, intenzivno nego jih zaradi covida-19 potrebuje 17.

Žal so umrli štirje bolniki s potrjeno koronavirusno okužbo, v ponedeljek pa je bilo potrjenih tudi 89 okužb več kot v nedeljo.

Zaradi covida-19 so na navadnih oddelkih hospitalizirani štirje bolniki več kot dan prej, število bolnikov na intenzivni negi pa je nespremenjeno. Zaradi in s covidom-19 je hospitaliziranih 266 oseb, kar je sedem več kot prejšnji dan. Na intenzivnih oddelkih je skupno 31 bolnikov s potrjeno okužbo, kar je toliko kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je trenutno aktivnih 19.381 primerov okužbe, kar je 2939 manj kot dan prej.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: