Vodja DPR Denis Pušilin: Bataljon AZOV je imel dovolj vode, hrane in streliva, ne pa tudi zdravil

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, se med ujetimi borci iz Azovstala nahaja kar 78 žensk.

Da so med ujetimi v jeklarni tudi tuji državljani, pa poroča ruska državna tiskovna agencija TASS, ki citira voditelja separatistov Denisa Pušilina iz Donecka, ki pa ni navedel drugih, bolj konkretnih podatkov.

“Oseminsedemdeset žensk je v skupini, ki so jo ujeli ruske sile v oblegani jeklarni Azovstal v Mariupolju, je dejal vodja proruskih separatistov, še prenaša dpa. “Imeli so dovolj hrane in vode, imeli so tudi dovolj orožja. Problem je predstavljalo pomanjkanje zdravil,” je ruskim medijem povedal Pušilin.

Tudi pri predaji- oziroma evakuaciji, kot svoj poraz še imenujejo v uradnem Kijevu– pa ni šlo brez žrtev. “Šest ukrajinskih vojakov je umrlo v jeklarni, ko so poskušali razstreliti skladišča streliva, preden so jih ujeli,” je še dodal Pušilin.

Padec Mariupola kot ga vidi ameriški ISW.
Zelenski: V Mariupolju smo zlomili hrbtenico ruski vojski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pravi, da je njegova vojska kljub padcu ključnega pristaniškega mesta Mariupolj povzročila resno škodo ruskim oboroženim silam.

“Ukrajina je zlomila hrbtenico ruski vojski,” je v televizijskem intervjuju dejal Zelenski. “Naslednjih nekaj let se ne bo mogla postaviti na noge,” je dodal. Poznavalci njegovo oceno označujejo za rahlo preoptimistično.

So se pa zahodi mediji razpisali, da uradna Moskva razmišlja o zamenjavi ukrajinskih ujetnikov za Putinovega prijatelja, vplivnega ukrajinskega tajkuna.

Rusija naj bi tako preučila možnost zamenjave ujetih vojakov ukrajinskega bataljona Azov za Viktorja Medvedčuka, prijatelja Vladimirja Putina, je v soboto povedal ruski poslanec in pogajalec Leonid Slutski.

Mnogi poslanci ruske Dume sicer za pripadnike zloglasnega nacističnega bataljona zahtevajo smrtno kazen, o razglasitvi bataljona za teroristično organizacijo in ukrepanju v skladu s tem, pa razpravlja tudi rusko vrhovno sodišče.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: