Večji del Boscarolove donacije že na računu ajdovske občine

Večji del donacije Iva in Taje Boscarol je že na računu Občine Ajdovščina, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Danes so zato tudi uradno podpisali pogodbo, v kakšne namene bo porabljen denar donacije, ki sta jo Boscarolova namenila iz kupnine pri prodaji večinskega deleža Pipistrela ameriškemu Textronu.

Na občinskem računu je 21 milijonov evrov, ki so namenjeni trem projektom – gradnji novega zdravstvenega doma Ajdovščina, helikopterskega reševalnega centra in hortikulturnim ozelenitvam mesta in okolice. V logističnem centru bodo poleg zdravstvenega doma in lekarne gradili še gasilsko-reševalni center in novo policijsko postajo.

Boscarolova sta še štiri milijone evrov namenila za gradnjo in ureditev muzeja letalstva, donacijo pa bo ajdovska občina prejela tedaj, ko bo pridobila zemljišče in začela s postopki za gradnjo.

Spomnimo: najprej je slovenska javnost sredi letošnjega marca ostrmela zaradi novice o prodaji podjetja Pipistrel, vrednost posla je bila ocenjena na 218 milijonov evrov, nato pa še zaradi napovedi donacije Občini Ajdovščine, do katere je prišlo že naslednji dan, 18. marca letos.

NK podjetja Pipistrel o poslovnih rezultatih v letu 2021, vlagatelju,
ki vstopa v tri Pipistrelova podjetja ter donaciji obcini Ajdovscina.
(Foto: Jure Makovec/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1124306)

Boscarol izpolnil večino obljubenega, žogica je zdaj na strani ajdovske občine

“Danes bova s hčerko donirala 25 milijonov evrov za tri velike donacije v dobrobit ne zgolj Občine Ajdovščina, pač pa celotne Slovenije. Občina Ajdovščina se izredno hitro razvija in prepričan sem, da bo z našimi donacijami tudi najbolj varna in najbolj prijazna,” je takrat izjemno darilo napovedal Ivo Boscarol.

Ob izraženem upanju, da bodo njegovemu zgledu sledili tudi drugi podjetniki kolegi, je takrat napovedal, da bo kar 25 milijonov evrov namenjenih gradnji zdravstvenega doma z reševalnim centrom ter ureditvi letalskega muzeja in zelenih površine, kar je zdaj tudi uresničil.

Vsak zaposleni na Pipistrelu pa bo za vsak svoj delovni dan v podjetju prejel po tri evre, je takrat še napovedal.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: