Vlada izdala uredbo, po kateri bo možna reorganizacija ministrstva za zdravje; DZ soglasno imenoval predsednike in podpredsednike nekaterih delovnih teles

Vlada je danes izdala spremenjeno uredbo o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave, ki bo omogočila reorganizacijo ministrstva za zdravje, so sporočili po seji.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je reorganizacijo napovedal že na predstavitvi v Državnem zboru (DZ), in sicer načrtuje dva nova direktorata.

Ohranjata se direktorata za javno zdravje in za zdravstveno varstvo, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Namesto direktoratov za zdravstveno ekonomiko in za razvoj zdravstvenega sistema, ki se ukinjata, bosta ustanovljena dva nova, in sicer direktorat za digitalizacijo v zdravstvu in direktorat za zdravstveno nego.

Akt o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest ministrstva za zdravje bodo s to uredbo uskladili najpozneje do 1. septembra. Uredba pa bo začela veljati dan po objavi v uradnem listu.

Državni zbor na današnji izredni seji soglasno.
DZ soglasno imenoval predsednike in podpredsednike nekaterih delovnih teles

Državni zbor je na današnji izredni seji soglasno imenoval predsednike in podpredsednike nekaterih delovnih teles DZ.

SDS zaradi razreza, ki jim je dodelil le pet predsedniških mest, nanje sprva ni želel imenovati svojih članov, a so štiri danes vendarle predlagali.

Predsednica komisije za poslovnik bo tako Karmen Furman, komisijo za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu bo vodila Suzana Lep Šimenko, komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti bo vodila Eva Irgl, odbor za zadeve Evropske unije pa Franc Breznik.

Podpredsedniška mesta v delovnih telesih so dobili tudi danes potrjeni nadomestni poslanci, ki so poleg poslanske funkcije nasledili tudi mesta njihovih predhodnikov v delovnih telesih.

Nezapolnjeni ostajata še predsedniški mesti komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in ustavne komisije DZ, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: