Kandidat za direktorja TV Slovenija Laurenčič ni dobil soglasja programskega sveta, za imenovanje za v. d. direktorja se je ta naklonil Patriku Greblu

(novica s komentarjem) 

Programski svet RTV Slovenija danes ni dal predhodnega soglasja k predlogu generalnega direktorja zavoda Andreja Graha Whatmougha, da za direktorja Televizije Slovenija imenuje športnega novinarja v zavodu Urbana Laurenčiča.

Da bi bilo soglasje podano, bi moralo za glasovati vsaj 15 članov 29-članskega sveta, a se jih je tako odločilo le sedem.

Laurenčič bi se v primeru imenovanja za direktorja TV Slovenija zgledoval po uredniških vrednotah britanskega BBC, kjer je na prvem mestu zaupanje javnosti.

Vzpostavil bi dobro sodelovanje z generalnim direktorjem, kar se mu zdi nujno potrebno. Zavzemal bi se za to, da bi si programi pomagali in sodelovali med seboj, je poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Poudaril je, da se dobro zaveda, kaj je osnovni namen nacionalke. Nasprotuje vplivom politike in kapitala na novinarje. Izrazil je tudi željo, da bi imel z zaposlenimi dobre odnose.

Dogajanje na RTV Slovenija se sprevrača v prvovrstno farso.
(Foto: Pixabay on Pexels.com)
Programski svet dal soglasje za imenovanje Patrika Grebla za v. d. direktorja TV Slovenija

Programski svet Radiotelevizije Slovenija je po zavrnitvi kandidature Urbana Laurenčiča za direktorja Televizije Slovenija dal soglasje k predlogu generalnega direktorja zavoda Andreja Graha Whatmougha, da vršilec dolžnosti direktorja postane njegov svetovalec za glasbo Patrik Greblo.

Avtor tega prispevka enostavno mora zapisati, da je ob prebiranju novice na spletni strani STA mislil, da je vse skupaj neslana, bolana šala. Ne ve, ali kjer koli v svetu obstaja primer podobne prakse oz. odločitve.

Grah Whatmough je zagotovil, da bo čim prej objavil nov razpis za direktorja televizije, še prenaša STA.

Grah Whatmough na seji programskega sveta RTV Slovenija ni mogel zagotoviti, ali bo Greblo sodeloval pri pogajanjih s koordinacijo novinarskih sindikatov zavoda o njihovih stavkovnih zahtevah.

Programski svet namreč danes ni dal predhodnega soglasja k predlogu generalnega direktorja zavoda, da za direktorja televizije imenuje športnega novinarja v zavodu Urbana Laurenčiča.

Za predlog je glasovalo sedem od 29 članov sveta, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: