Včeraj potrdili 1820 okužb z novim koronavirusom; Uprava za zaščito in reševanje podaljšala rok za vložitev vloge za izplačilo covidnega dodatka

Uprava za zaščito in reševanje je podaljšala rok za vložitev zahtevkov za izplačilo covidnega dodatka za delo v tveganih razmerah za pripadnike sil za zaščito, reševanje in pomoč ter dijake in študente.

Zahtevek bo zdaj mogoče vložiti do 15. septembra, 
so danes sporočili iz uprave.

Za podaljšanje roka za sprejem novih in popravek zahtevkov za dodatek se je uprava odločila zaradi številnih zaprosil za podaljšanje.

Covidni dodatek pripada pripadnikom sil za zaščito, reševanje in pomoč ter dijakom in študentom, ki so bili vključeni v opravljanje nalog pomoči pri celostni oskrbi bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah in pri izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja.

Pomoč tudi za tiste, ki so izvajali mobilno testiranje in cepljenje.
Včeraj potrdili 1820 okužb z novim koronavirusom

Včeraj so v Sloveniji ob 636 PCR-testih in 5654 HAGT (hitrih antigenskih testih) potrdili 1820 okužb z novim koronavirusom.

Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo včeraj zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 63 bolnikov, na intenzivni negi pa šest.

Skupno je bilo včeraj hospitaliziranih 182 bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. Na intenzivnih oddelkih pa jih je bilo včeraj skupno 13. Umrla sta dva bolnika, okužena s koronavirusom.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1347, kar je 42 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 884 oziroma 11 več kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno aktivnih 18.662 primerov okužbe, kar je 217 več kot dan prej.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: