Vlada o predlogu novele zakona o gospodarskih družbah, marca še nekoliko boljše zaupanje potrošnikov

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog novele zakona o gospodarskih družbah, je zjutraj poročala Slovenska tiskovan agencija (STA).

Novela bo omogočila enostavnejše ustanavljanje podjetij in podružnic tujih podjetij, bolj učinkovito izvedbo čezmejnih operacij ter lažje korporativno upravljanje podjetij z uporabo spletnih registrskih postopkov.

Med drugim bo obravnavala tudi predlog novele zakona o industrijski lastnini, s katerim želi nekatere postopke na področju intelektualne lastnine olajšati in poceniti. Z novelo se v slovenski pravni red prenašajo še določbe evropske direktive o približevanju držav članic v zvezi z blagovnimi znamkami.

Na dnevnem redu je predlog novele zakona o informacijski varnosti, predlog novele zakona o javnih financah in besedilo predloga novele zakona o sodnem registru.

Fotografija je simbolična.
Marca še nekoliko boljše zaupanje potrošnikov

Kazalnik zaupanja potrošnikov se je marca v primerjavi s februarjem in z marcem lani izboljšal za eno odstotno točko, od dolgoletnega povprečja pa je bil za 11 odstotnih točk nižji.

Zaupanje potrošnikov se tako v začetku leta počasi izboljšuje, a ostaja na nizkih ravneh, je sporočil statistični urad (SURS).

K dvigu vrednosti na mesečni ravni so pripomogla bolj optimistična pričakovanja glede gospodarskih razmer in finančnega stanja v gospodinjstvu ter mnenje o trenutnem stanju v gospodinjstvu. V medletni primerjavi pa sta se izboljšali pričakovanji glede gospodarskega stanja in finančnega stanja v gospodinjstvu.

Zadnje leto postopno upada vrednost kazalnika gibanje cen v prihodnjih 12 mesecih. Število potrošnikov, ki pričakujejo višjo stopnjo inflacije, se zmanjšuje, še podatke SURS prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: