Napad na šolo v Nashvillu skrbno načrtovan, zagrešila ga je transspolna oseba

Napad v šoli v Nashvillu je bil skrbno načrtovan, je sinoči sporočila tamkajšnja policija, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Izvedla ga je 28-letna Audrey Hale, nekdanja učenka šole, ki se je identificirala kot transspolna oseba. Napad je zahteval življenja treh devetletnikov, dveh deklic in fanta, umrli so še ravnateljica, učiteljica in hišnik.

Policija motiva ni razkrila, čeprav naj bi ga poznala, saj je sporočila, da imajo v rokah manifest strelke, ki se je na napad temeljito pripravila z načrtom šole in napada, pred katerim je celo izvajala nadzor poslopja. Vanj je vdrla skozi stranska steklena vrata, ki jih je razbila s streljanjem.

Oborožena je bila z dvema polavtomatskima puškama in pištolo. Orožje naj bi bilo kupljeno povsem zakonito v okolici Nashvilla.

Policija se je odzvala hitro in 14 minut po klicu na nujno številko sta dva policista napadalko ubila, še prenaša STA.

Fotografija je simbolična.
( Foto: Kat Wilcox, Pexels.com)

Motivi še neznani, a sklepajo, da je šlo za maščevanje

Da je do napada prišlo v katoliški osnovni šoli na obrobju mesta, še prenašajo svetovni mediji.

Sprva so bila objavljena poročila o žrtvah in le eni storilki, potem pa so se pojavile informacije, da gre za nekdanjo dijakinjo šole. Kasneje istega dne je bilo objavljeno ime morilke: Audrey Elizabeth Hale.

Sporočili so, da je bila prav ta šola tista, ki jo je obiskovala, izobrazbeno pot pa je nadaljevala s študijem na Nossi College of Art and Design; po opravljeni diplomi je delala kot grafična ilustratorka.

John Drake, načelnik policije v Nashvillu, je napadalca naslovil z ženskim zaimkom, vendar je na vprašanje novinarjev pojasnil, da se je identificirala kot transspolna oseba. Še vedno pa ni jasno, ali je bila napadalka uradno identificirana kot ženska ali moški.

Policija je dodala, da je napadalka dve puški pridobila zakonito ter da je imela v času napada pri sebi zemljevide in risbe šolske stavbe. Drake je za NBC News povedal, da je bila zamera možen motiv za napadalca.

“Zdi se, da je morda zamerila dejstvo, da je morala hoditi v to šolo,” je dejal Drake in dodal, da je naključno streljala na učence in druge. Ustrelila je vsakogar, ki ji je stal na poti.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: