Dan po objavi Bidnove predsedniške kandidature v New Yorku začetek sojenja Trumpu v civilni tožbi pisateljice zaradi posilstva

(novica s komentarjem)

V New Yorku se je včeraj z izbiro porote in uvodnimi besedami začelo sojenje nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu v civilni tožbi, ki jo je proti njemu vložila ameriška pisateljica in novinarka Jean Carroll.

Ta od njega zahteva odškodnino zaradi obtožb posilstva izpred skoraj 30 let, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Jean Carroll trdi, da jo je Trump sredi 90. let prejšnjega stoletja posilil v garderobi veleblagovnice na Manhattnu. Svojo zgodbo je prvič predstavila v knjigi iz leta 2019.

Trump obtožbe vseskozi zanika, pisateljico je že leta 2019 označil za lažnivko, ki da ni njegov tip in želi zgolj spodbuditi prodajo svoje knjige.

Z vidika kazenskega prava so očitki že zastarali, po civilnem pravu pa je tožba še mogoča. Sojenje naj bi trajalo od enega do dveh tednov, Trumpa pa na prvo obravnavo ni bilo, še poroča STA.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
Sojenje tempirano glede na Bidnovo kandidaturo ali slednja glede na sojenje?!

Zanimivo, da do sojenja prihaja le dan po objavi Bidnove predsedniške kandidature, obeti za vnovično izvolitev aktualnega predsednika ZDA pa so zelo slabi.

Prav Donald Trump naj bi bil njegov najresnejši protikandidat, poznavalci pa menijo, da so trenutni napadi na Trumpa preveč prozorni in mu bodo pri pridobivanju naklonjenosti širše javnosti najbrž celo pomagali.

Trump je sicer že pred dnevi – takrat še morebitno- Bidnovo kandidaturo označil za popoln nesmisel, republikanci pa menijo, da je Biden že zdavnaj izgubil stik z realnostjo. Nekateri ga celo javno pozivajo, da opravi test na kognitivne sposobnosti, kar pri drugih svetovnih silah vzbuja posmeh in naslajanje nad trenutno ameriško politično in medijsko realnostjo.

Več o reakcijah na včerajšnjo objavo Bidnove kandidature si sicer lahko preberete tukaj: https://mariborskiodmev.com/2023/04/25/biden-napovedal-kandidaturo-za-drugi-predsedniski-mandat-republikanci-brez-stika-z-realnostjo/ .

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: