Za specializacijo družinske medicine le 27 prijav; stroka s predlogom 10 satelitskih urgentnih centrov

Na aprilski razpis specializacij s področja medicine, ki se je iztekel prejšnji petek, se je na skupno 100 razpisnih mest družinske medicine prijavilo 27 kandidatov.

Rok Ravnikar, predsednik odbora za osnovno zdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije, je za STA dejal, da obžaluje nizko število prijav na specializacijo družinske medicine.

Po njegovih besedah bi se za specializacijo vsako leto moralo odločiti vsaj 100 mladih zdravnikov, v nasprotnem primeru bo oskrba na primarni ravni zdravstva vse slabša.

Spomladanski razpis specializacij s področja medicine se je zaključil prejšnji petek, možnost prenosa prijav pa imajo mladi zdravniki do jutri do polnoči.

Končno stanje prijav bo znano 4. maja, še prenaša Slovenska tiskovna agencija.

Stroka s predlogom 10 satelitskih urgentnih centrov, drugi kraji bi bili obravnavani posamično

Razširjena skupina je pripravila strokovna izhodišča za prenovo sistema nujne medicinske pomoči. Dokument, ki ni uradno stališče ministrstva za zdravje, med drugim predvideva ustanovitev 10 satelitskih urgentnih centrov po državi.

V drugih krajih pa bi po predlogu skupine odločitve o ustanovitvi satelitskih centrov sprejemali posamično.

Kot ključne satelitske urgentne centre so strokovnjaki opredelili zdravstvene domove Tolmin, Sežana, Ilirska Bistrica, Idrija, Postojna, Kranj, Kočevje, Sevnica, Velenje in Šmarje pri Jelšah.

Na vprašanje, kako daleč je projekt reorganizacije NMP, so na ministrstvu za zdravje odgovorili, da usklajevanje dokumenta intenzivno poteka, javnost pa bo z novostmi pravočasno seznanjena, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: