Rusija izvedla nove raketne napade na Ukrajino, Putin ob Dnevu zmage nad nacizmom in fašizmom ostro nad zahodne globaliste

Rusija je danes, ko praznuje obletnico poraza nacistične Nemčije leta 1945, izvedla nove napade na Ukrajino, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po poročanju medijev, ki se sklicujejo na navedbe ukrajinskih predstavnikov, je ruska stran izstrelila 25 manevrirnih raket, večino na prestolnico Kijev, od tega jih je (naj bi jih, op.ur.) ukrajinska zračna obramba 23 uničila.

Po besedah ukrajinskega generala Sergija Popka v napadu ni bilo žrtev. Popko je še ocenil, da so bile rakete izstreljene z območja Kaspijskega morja.

Rusija je nove napade na Ukrajino izvedla ob Dnevu zmage, s katerim obeležuje zmago Sovjetske zveze nad nacistično Nemčijo med drugo svetovno vojno. Popko je dejal, da si ruske sile prizadevajo na ta dan ubiti čim več civilistov.

Zatrdil je še, da so načrti Moskve pri tem spodleteli, tako kot na fronti.

Putin na vojaški paradi na Rdečem trgu v Moskvi.
(Foto: zajem zaslona, SkyNews via YouTube)

Na Rdečem trgu pravkar poteka vojaška parada, Bahmut praktično zavzet

Ruski predsednik Vladimir Putin je končal govor na Rdečem trgu v Moskvi ob paradi ob Dnevu zmage, prenašajo mediji po svetu.

Začel je s čestitkami poveljnikom tega, kar imenuje “vojaške posebne operacije”, ker so državo vodili do zmage.

Putin je dodal, da je dan zmage namenjen počastitvi “dedkov naših očetov”, ki so se “borili za domovino”.

“Rešili so svet pred nacizmom. In danes je prihodnost sveta spet na udaru, tokrat se Rusija brani pred mednarodnim terorizmom,” je dejal Putin in dodal, da bo “branil svoje državljane”.

Putin je “zahodne elite in globaliste” pričakovano znova obtožil za “izzivanje konflikta”.

Prenos si je mogoče ogledati na sledeči povezavi, zagotavljata pa ga Sky News in (na drugi povezavi) tudi tiskovna agencija Reuters: https://www.youtube.com/watch?v=4tC5HIgG3gk.

Kar se tiče Bahmuta in napovedane ukrajinske protiofenzive, je potrebno poudariti, da je po mnenju neodvisnih analitikov mesto v pokrajini Doneck praktično osvojeno, saj imajo ukrajinske sile pod svojim nadzorom le še 2,5 kilometra področja ( v dolžino razmerno ozkega pasu, ne km2; op.ur.).

Ukrajinski generalštab je v zvezi z veliko in spomladansko-poletno protiofenzivo napovedal, da bo ta sestavljena iz vrste manjših, a pomembnih operacij, druge podrobnosti pa so, pričakovano, zadržali zase.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: