Poleg elitnega tekmovanja v Rusiji ne bodo vidne niti tekme Championshipa in FA pokala.

Nogometni navdušenci v Rusiji ne bodo več mogli spremljati prenosov angleške Premier lige, angleškega Championshipa, obeh pokalnih tekmovanj (tudi FA pokala) in vseh ostalih nogometnih tekmovanj z Otoka.

Gre za odločitev klubov angleške Premier lige in reakcijo na- kot trdijo Britanci- rusko invazijo v Ukrajini.

Predstavniki vseh dvajsetih angleških prvoligašev so se namreč udeležili srečanja, kjer je bila takšna odločitev enoglasno sprejeta; po poročanju otoških medijev je do tega prišlo zelo hitro.

Reakcija je pričakovana, sploh glede na zgodovino tega sodobnega tekmovanja. S strani Angleške nogometne zveze (FA) je bilo namreč ustanovljeno konec februarja 1992 in sicer na podlagi sklepa klubov prve divizije, ki so se hoteli odcepiti od The Football League.

Fotografija je simbolična. (foto: Stefan Coders on Pexels.com)
V ozadju boj za televizijske pravice?

Ta je bila- ob tekmovanju za pokalno lovoriko FA– najstarejše svetovno nogometno tekmovanje oz. prvenstvo, ustanovljena pa je bila že leta 1888.

Klubi so se v to podali, da bi izkoristili donosno prodajo televizijskih pravic. Premier League je najbolj gledana nogometna liga na svetu, prenose pa oddaja v več kot 200 držav in seže do preko 650 milijonov domov.

Ruski nogometni navdušenci so tako ostali brez neposrednih prenosov angleške Premier lige, pa tudi vseh ostalih angleških lig. Ker je tudi angleška nogometna zveza (FA) prekinila vse posle in sodelovanje z Rusijo, tudi tekem angleškega FA pokala v tej državi ne bodo več prenašali.

O nogometnih in ostalih športnih zapletih je bilo bralstvo na tem portalu že obveščeno, spomin pa si lahko osveži s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/03/08/ruska-nogometna-zveza-se-je-pritozila-zaradi-suspenza-izlocilna-tekma-skotska-ukrajina-prelozena/

(mbo)