Je Marko Arsenović, brat mariborskega župana, res davil zaposlenega v parkirni hiši in zakaj o tem ne piše lokalni mariborski časnik Večer?

Če se navedbe izkažejo za resnična, jih je treba nujno obravnavati v kontekstu imenovanja Boštjana Tancerja na čelo družbe Šport Maribor in načrtovane odstrelitve Bernarda Majheniča z mesta direktorja Marproma!

V minulih dneh naj bi na eni od etaž mariborske garažne hiše City prišlo do neljubega dogodka, v katerega naj bi bil neposredno vpleten Marko Arsenović, brat mariborskega župana Aleksandra Saše Arsenoviča.

Okoliščine domnevnega incidenta še niso povsem jasne, po namigih– oziroma že kar zatrjevanjih- pa naj bi se naslovno omenjeni plačilu parkirnine skušal izogniti z argumentom, da je solastnik parkirne hiše in kot tak oproščen plačila.

Ker se tamkaj zaposleni s tem naj ne bi strinjal, naj bi se ga Marko Arsenović fizično lotil na način, da ga je začel daviti, pri tem pa naj bi vpil, da naj se zaposleni “ne zajebava”, ker da “je solastnik” in da “ne ve, s kom ima opravka” (“posla”, po do sedaj zbranih navedbah).

Zaposleni naj bi z eno roko skušal odvrniti napad, medtem, ko se ga je davilo, z drugo pa naj bi klical policijo, ki se je- po trditvah vira- na prijavo tudi odzvala. Avtor tega zapisa bo sicer v zvezi s tem za pojasnilo zaprosil tudi mariborsko policijsko postajo Maribor I, kjer naj bi prejeli klic.

Maribor ali "Svetozarevo, Pančevo, Arsenovićevo"?!
Domnevno zgodbo delata posebej zanimivi dve dejstvi!

Prvo je, da naj bi bili o dogajanju obveščeni tudi pri mariborskem Večeru, kjer pa naj bi se jo odločili zamolčati, kar spet ni nič nenavadnega, če vemo, da večina Mariborčanov– in zavoljo odkrite agitacije v prid aktualnemu županu- nekoč ugledni časnik zdaj porogljivo imenuje “Sašopis”.

V zvezi s tem je potrebno dogodek obravnavati tudi v luči opozicijskega tuljenja o medijski nesvobodi, ki da se dogaja v času vladanja Janeza Janše in pri katerem skrajno levo usmerjeni Večer– domevno pod (ne)posredno kontrolo stranke SD na čelu s Tanjo Fajon– prednjači.

Druga je, da je sam dogodek potrebno obravnavati tudi v luči nekdanjega imenovanja Boštjana Tancerja– ki, kot Arsenović navsezadnje, izhaja iz gostilniškega miljeja, po Twitter zapisu najbrž najbolj znanega slovenskega novinarja Bojana Požarja, pa mu je v stečaj uspelo spraviti še nekoč enega najbolj uglednih športnih društev SK Branik– na mesto družbe Šport Maribor.

Izhod iz Garažne hiše City, v kateri naj bi prišlo do incidenta.
Zakulisne igre in zgodovina nasilnih izpadov Arsenovićev, Boris Sovič in Tanja Fajon!

Tancer naj bi bil namreč poročen s hčerko nekdanjega lastnika mariborskega podjetja Varnost, poslovneža Marjana Piška. Prav ta “malenkost” in vpliv, ki naj bi ga v ozadju imel Pišek, pa tudi (so)lastniške povezave, naj bi Tancerju omogočile imenovanje na funkcijo, na kateri naj bi v luči prihajajočih mednarodnih športnih dogodkov v Mariboru kanaliziral denar.

Ob tem so se pojavili namigi, da je ravno v povezavi s slednjim(i) Marko Arsenović tudi solastnik omenjene parkirne hiše, na kar bi se naj- ob domnevnem davljenju zaposlenega- skliceval (kar je v bistvu bolj primerna beseda za vpitje).

Zgodba je v fazi raziskave, o vsem pa bo javnost seveda primerno obveščena; tudi če se izkaže za neverodostojno oz. lažno. Velja pa ob tem spomniti, da nikakor ne gre za prvi javni incident Arsenovićev in prvi primer njunega šerifovskega (javnega) vedenja.

Pred kratkim je tako- po navedbah v medijih in odzivih na družbenih omrežjih sodeč- Aleksander Saša Arsenović kar sredi mesta obračunal z mladim voznikom skuterja, ko naj bi ga s slednjega potegnil/zbil kar med vožnjo.

Še pred tem- v času zadnje predvolilne kampanje ob lokalnih volitvah- pa se je razkrilo, da je mariborski župan med pretepom v njegovem takratnem lokalu Tako’s ( s katerim se je v bistvu začel njegov vzpon v smislu socialnega mreženja) svojemu zaposlenemu celo odgriznil prst.

Ob tem velja spomniti, da takratnega župana iz vrst stranke SD– pred kratkim odstavljenega predsednika uprave Elektra Maribor Borisa Soviča– to ni pretirano motilo, da se ne bi udeležil zabave ob takratni obletnici otvoritve/poslovanja Tako’sa.

Ali pa ga vsaj ni motilo v zadostni meri, da bi povabilo zavrnil, kar je sicer glavna mantra volilnih kandidatov stranke SD, ki da se bori za malega človeka, delavstvo in povrnitev dostojanstva slehernika.

Razvoj dogodkov se torej spremlja.

(mbo)

One thought on “Je Marko Arsenović, brat mariborskega župana, res davil zaposlenega v parkirni hiši in zakaj o tem ne piše lokalni mariborski časnik Večer?

Add yours

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: